9.6.2012 proběhl na rybárně v Otrokovicích IX. ročník festivalu OtrokoviC-majfest. Máme fotky!

Tak, je úterý, večer a já teprve rozdýchávám nášup předešlého víkendu. V nohách stále cítím únavu, na plicích to ještě trochu skřípe od bezpočtu vykouřených cigár a kdesi v krku tlejí zbytečky všech nevyzpívaných tónů nedělního svítání.

Ale ať to moc neokecávám, pojďme si shrnout, co všecko nám vlastně ten letošní IX. ročník přinesl.

Počáteční přípravy sice zprvu provázely obavy, zda se nám podaří nashromáždit dostatek finančních prostředků, nicméně nakonec se vše v dobré obrátilo. A to především díky Židovi, který protentokráte zajistil účast mimořádně kvalitních interpretů i vše potřebné k zdárnému průběhu akce.

Dalším významným přínosem akce pro festival a sdružení samotné byl příchod kamaráda Piksly (Zdeňa Skopal), s nímž nějaký čas sedáváme v Tlumačově u Kutáčků. Sem – tam pivko, nějaké ty kytárky a tak.

Piksla totiž prakticky celá léta strávil muzicírováním po všemožných i nemožných štacích a působením v několika – především česko budějovických kapelách si vydobyl pověst vynikajícího zpěváka (jen tak na okraj, rok 91 – 93 Bryčka, dále pak Grassband, Roháči, Vodáci, Sem-Tam, Víkend atd.)

Takže díky Pikslovi a jeho ženě Gabriele jsme mohli letos u nás přivítat Vojtu Zíchu s kapelou Druhá míza, což byla muzikantská lahůdka. Rovněž se Pikslovi podařilo sehnat dosti peněz od sponzorů, takže jsme již mohli být klidní.

Celý víkend byl naprosto výborný. V pátek se tradičně sejšnovalo do rána – jak jinak – a sobotní produkci nám nedokázal překazit ani mírný deštík, jenž nás provázel téměř celé odpoledne.

Ale kapely byly opravdu vynikající a publikum hladové a vděčné. Sice jsme letos nabrali poněkud větší časový skluz, ale přesto odehráli všichni. A po posledním hostu se většina lidiček sesedla kolem ohně a už jsme zase „řádili s kytarama“ až do rána.

Ještě než se dostanu k samotným účinkujícím a výsledkům soutěže, rád bych poděkoval všem pořadatelům za bezchybné zvládnutí akce a všem těm, kteří přispěli nějakou tou „kačkou“.

Hlasování diváků – kapely:

1) K.a P.P.R. – Zlín
2) Kalypso – Praha
3) Dominika – Ostrava

Hlasování diváků – písničkáři:

1) Josef Pinkas – Horník – Ostrava
2) Marián – Velké Bílovice
3) Roby – Přerov

Cena pořadatelů:

Kalypso – Praha

Cena zvukaře:

Naopak – Dobříš

Ostatní soutěžící:

Viejos, Noaco, Neboco, Úlety, Quanti Minoris, Jack´s band, Pedro, BPT

Hosté festivalu:

CM Radovan, Ziggy Horváth, Claymore, Druhá míza Vojty Zíchy

« z 5 »

Mohlo by se vám líbit...