14. 2. 2009 proběhne v prostorách Otrokovické BESEDY akce pod názvem… Ještě pár tónů

III. ročník festiválku …JEŠTĚ PÁR TÓNŮ – 14. února 2009, který proběhne v sále Otrokovické Besedy hudební odpoledne pod názvem …JEŠTĚ PÁR TÓNŮ, jehož hlavní program bude sestávat z vystoupení kapel žánrově se řadících do oblasti folku, trampské, country a bluegrassové muziky (dále jen F.T.C.B.).

Rádi bychom tímto chtěli pozvat nejen příznivce uvedených žánrů, ale především ty z Vás, kteřížto jste doposud neměli mnoho příležitostí se s podobným druhem zábavy seznámit blíže.
V čem je akce odlišná od naprosté většiny těch, které se v Otrokovické Besedě již uskutečnily a nebo s určitou tradicí probíhají?
Prvně, během cca. šestihodinové, živé produkce máte možnost vychutnat si vystoupení celkem pěti vynikajících hudebních těles z oblasti F.T.C.B. Pro dosažení maximálního pohodlí všech zúčastněných bude v sále z větší části provedena stolová úprava a v předsálí zprovozněn výčep s občerstvením. Jelikož většinu organizačních záležitostí převzalo na svá bedra občanské sdružení Kamamár (hlavní pořadatel festivalu OtrokoviC-majfest), pak vězte, že obsluha se bude o všechny hladové a žíznivé starat s úsměvem a vstřícností sobě vlastní až do pozdní noci, či spíše brzkého nedělního rána.

Ano, odpoledne totiž neskončí se zazněním posledního tónu z pódia, nýbrž bude pokračovat večerním jam sessionem.
Že nevíte co to je?
No to se jednoduše sesednou všichni přítomní muzikanti – povětšinou poblíž pódia – a společně s ostatními, kdož mají chuť si zahrát a zazpívat probdí zbytek dne. Tato jedinečná, spontánní setkání končívají zpravidla až tehdy, kdy poslednímu vytrvalci „vypadne“ nástroj z rukou (kupř. loni v červenci při 5. ročníku OtrokoviC-majfest umlkly nástroje až v neděli v pět hodin odpoledne).

Neboť „Tóny“ nejsou určeny výhradně Vám, Otrokovičákům a lidem z blízkého okolí a jelikož očekáváme hojnou účast našich přátel, kteří přicestují z nejrůznějších koutů republiky, je za tímto účelem zajištěn nocleh na sále. Proto připomínám spacáky, příp. karimatky s sebou! Vaše hudební nástroje je možné po domluvě v průběhu živé produkce uschovat.

Ještě krátce k programu. Odpoledne zahájí v 16:00 svým vystoupením zlínská kapela PODJEZD, v jejímž repertoáru lze kromě jí vlastního bluegrassu zaslechnout též barvy jazzu, swingu a moderní country.

Ve druhém koncertu se Vám v 17:00 představí mladá hudební formace I.C.Q., původem z ostravského regionu, se svým originálním a neotřelým pojetím folku.
Následovat bude nářez brněnských Quanti Minoris, jejichž repertoár tvoří zhudebněná poezie středověkých autorů. Melodická linka s nosným středověkým prvkem za použití replik historických nástrojů je přepasírovaná přes rockový základ. Výsledkem je sice hůře zařaditelný hudební směr, ale o to je zajímavější svojí barevností zvukovou, ale i rytmickou.
Dalším žánrem, který zde zazní, je trampská píseň v podání kapely Špunt z Přerova. Dráha těchto muzikantů začala již v roce 1985. Za tu dobu kapela odehrála bezpočet koncertů, bálů, festivalů, a získala řadu významných ocenění v oblasti trampské muziky (např. Trampská porta 2006 Ústí nad Labem – postup do mezinárodního finále mezi 12 nejlepších skupin ročníku TP 2006 z 267 kapel).
Závěr odpoledne bude patřit jedné z nejvýznamnějších můz naší folkové scény Pavlíně Jíšové. Jihočeská zpěvačka prošla od útlého mládí až po dnešní zralost různými hudebními formacemi. Nejznámější z nich jsou skupiny Sem Tam, Žalman a spol., jako host vystupovala s kapelou Weekend s Michalem Tučným, dále výrazně působila v Nezmarech a jako sólistka měla svoji doprovodnou kapelu …a basta.

Dnes se Vám Pavlína Jíšová představí v uskupení pod návem Pavlína Jíšová a přátelé. Jejími dvěma spoluhráči jsou kytarista Pavel Malina a kontrabasista Pavel Peroutka.
Tak to by bylo v kostce vše k akci samotné a těšíme se na Vás, nicméně navštivte naše stránky www.majfest.cz

Za Kamamár, o.s. Robert „Roby“ Čechák
názvem …Ještě pár tónů

Časový harmonogram:
Na prknech se Vám představí vítězové jednotlivých kategorií z letního festivalu FOLKOVÝ ŽEJDLÍK aneb OTROKOVIC-majFEST, a to:

16h Podjezd – Zlín – vítězové kategorie kapel 2008
17h I.C.Q – Ostrava – cena pořadatele 2007 a 3. místo v kategorii kapel 2007 a 2008
18h Quanti Minoris – Brno – cena pořadatele 2008 a 2. místo v kategorii kapel 2008
19h Špunt – Přerov – druhé místo v kategorii kapel 2005
20h Pavlína Jíšová a přátele -České Budejovice
21:30 – ?? Jamm Session

Vstupné 100,-

Mohlo by se vám líbit...